top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

14-18 Musical


14-18 Musical

In 2014 exact 100 jaar na het begin van de eerste wereldoorlog was er de musical 14-18 in de Nekkerhal in Mechelen in een productie van Studio 100 onder regie van Franck Van Laecke en muziek van Dirk Brossé. Het was een grote en unieke productie zeker voor die periode. Met een zeer sterk script geschreven door Frank Van Laecke en Allard Blom was het er eentje die ook sterk binnenkwam met een niet mis te verstane boodschap van de waanzin van oorlog. En nu 10 jaar later in een iets ander jasje blijft deze musical nog even sterk. Met een aantal spelers uit de eerste versie zoals Jelle Cleymans, Jonas Van Geel, Bert Verbeke, Peter Van de Velde en Jérémie Vrielinck toen 10 jaar geleden de zeer jonge Fons.

Nog kort: ""Het is het verhaal van de Eerste Wereldoorlog, gezien door de ogen van de vier boezemvrienden Jan, Fons, Albert en Kamiel. 

Zij zijn samen opgegroeid in een klein Belgisch dorpje, zitten vol dromen en de toekomst lacht hen toe. Tot zij alles en iedereen moeten achterlaten om aan het front te gaan vechten. Wat op voorhand wordt aanzien als een avontuur van korte duur, mondt uit in een jarenlange nachtmerrie, waarbij hun vriendschap zwaar op de proef gesteld wordt en het contact met het thuisfront essentieel is. Het is een aangrijpend verhaal dat je recht in het hart raakt. Een verhaal over kameraden, liefde en menselijke kracht te midden van de gruwel van een oorlog.""

Wij zagen de versie met Yanni Bourguignon als Jan, Jérémie Vrielinck als Fons, Bart verbeke als Albert en Remi De Smet als Kamiel. Yanni en Jérémie brachten deze twee hoofdrollen helemaal tot leven met daarbij wederom een zeer sterke prestatie van Peter Van De Velde als Sergeant de Decker en Sandrine als Anna.

Het is een spektalel musical maar dan zeker ééntje met een grote inhoud die evenveel beklijft als 10 jaar geleden.

Nog te zien dit jaar en waarschijnlijk ook nog opnieuw in het voorjaar van 2025. Alle info via de website.

14-18 Musical

14-18 Musical

14-18 Musical

14-18 Musical

Comments


bottom of page