top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

40 - 45 De musical



40-45 Musical - Studio 100

""De musical 40-45 vertelt het verhaal van Antwerpen, net na de eerste wereldoorlog.

Staf en Louis Segers worden met een jaar verschil geboren. De broers worden hartsvrienden en niets lijkt hun band te kunnen breken.

Tot het onvermijdelijke gebeurt: de Tweede Wereldoorlog breekt uit en dat laat sporen na in elke huiskamer, in elk gezin. Ook in het gezin van Staf en Louis...""

Het opzetten van deze productie kende enkele struikelblokken nadat er problemen waren met de locatie op de katoennatie en moest uitgeweken worden naar een nieuw terrein in Puurs. De productie ging dan toch op 7 oktober 2018 in première.

De muziek werd aangeleverd door Steve Willaert en Will Tura. Alles werd opgenomen in samenwerking met het 'Symfonieorkest Vlaanderen' in de Galaxy studio in Mol.

Technisch werd de voorstelling voorzien van een rijdende tribune zodat de toeschouwers steeds dicht bij het gebeuren zitten. Voor een perfect geluid werd dan ook gekozen voor een koptelefoon voor elke toeschouwer.

De hoofdrollen werden vertolkt door Jelle Cleymans (Staf Segers) en Jonas Van Geel (Louis Segers). De ouders werden vertolkt door Lucas Van Den Eynde/ Peter Van De Velde (Emiel Segers) en Marleen Merckx/Ann Tuts (Anna Segers). Het joodse meisje Sarah Liebman werd vertolkt door Clara Cleymans/Nathalie Meskens.

Als musical liefhebbers hebben we er over de jaren heen al heel wat mogen beleven. En wat studio 100 hier brengt is echt wel top. Het is technisch een huzarenstuk en toch allemaal in het belang van het aangrijpende verhaal. In het kader van de herdenking van het einde van de eerste wereldoorlog is dit een statement voor 'nooit meer oorlog'.

Muziek & cast zijn overtuigend. Ik kan alleen maar aanraden om te gaan kijken en luisteren. De vraag naar tickets is zo groot dat het telkens opnieuw verlengd wordt. Kijk op de website voor info.

Een aanrader ook voor de niet echte musical fans.

bottom of page