top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Meis


Meis

Meis draagt als Ayhsa de Groot een beetje geschiedenis met zich mee als de derde generatie van de muzikale Famillie 'de Groot'. Afgestudeerd in 2017 aan het conservatorium van Amsterdam starte ze haar muzikale carrière met haar project Meis waar ze al snel succes mee oogst. In 2018 support act voor Bazart, haar debuut EP 'Een' met daaruit 4 singles die ook in 'Vox' op radio 1 stonden, een uitverkochte release show in de Melkweg. Ze werd door Eefje de Visser gevraagd als backing vocal voor haar nieuwe show die ook het Depot aandeed. En dan kwam er een moeilijke periode waarin ze beslissingen moest nemen die haar in een periode brachten van ziekte, operatie, trauma maar ook kracht en herstel.Over deze moeilijke periode in haar leven praat ze openlijk en haar nieuwe plaat 'Zwart/wit' geeft ons een inkijk over deze lange weg.

Opener van de set was dan ook 'Rond' de opener van het album. En dan afwisselend werk van haar eerste album en tweede album. Luister naar 'Zonder' en naar 'Zwart', 'Spijt' en 'Lelijk'. 'Alsof' een zeer mooi eerbetoon aan haar overleden moeder.

We werden huiswaarts gestuurd met een herwerkte 'Waarom /2'.

Ondanks de soms hevige teksten een mooi en memorabel concert waar de afwezigen duidelijk ongelijk hadden. Met nog concerten in België en Nederland, zie de data op haar website.

Meis

Meis

Meis

Meis

Comments


bottom of page