top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Absynthe Minded


Absynthe Minded

Voor het ontstaan van Absynthe Minded moeten we al terug gaan tot 1999 als Bert Ostyn start als een eenmans project. In 2004 komt het debuutalbum 'Acquired Taste' uit met in 2005 de opvolger 'New Day' en de doorbraak met het nummer 'My Heroics'.

Op hun vierde album 'Absynthe Minded' opnieuw een klassieker 'Envoi'. Na het album 'As it ever was' uit 2012 met het bekende 'End of the line' valt de groep in 2015 uit mekaar. Solo maakt Bert Ostyn het album 'No South of the South Pole'. Dit project is echter van korte duur. In 2017 wordt er opnieuw een nieuwe groep gevormd met enkel Sergej Van Bouwel op bas als origineel lid. De plaat 'Jungle Eyes' is de eerste in de nieuwe bezetting en wordt ook goed onthaald met o.a. de opener 'The Execution'.

Nu is er het nieuwe album 'Sunday Painter' waarmee Bert en de zijnen rond toeren.

Zo ook in Het Depot met als opener 'Jokes and Curses' en 'Sunday Child' en wat verder weg 'Existential Garage' en 'Sunday Child'. Tussendoor ook de grootste hits, maar op het einde van de set waren met het nummer 'Epic Fall' alle nummers van 'Sunday Painter' live gespeeld. In de bis 'The execution' and 'Plane Song'.

Absynthe Minded staat er weer, nee eigenlijk zijn ze niet weg geweest. Een heel sterke nieuwe plaat en een heel goede live reputatie met buiten Bert Ostyn en Sergej Van Bouwel op bass, Toon Vlerick op gitaar, Laurens Smagghe op drums en Laurens Dierickx op keys. Een aanrader. Op hun website kan je de data vinden van hun volgende optredens waarvan er in het voorjaar nog eentje in Antwerpen en Gent.

Absynthe Minded

Absynthe Minded

Absynthe Minded

Absynthe Minded

Absynthe Minded

Absynthe Minded

Comments


bottom of page