top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Anna Rune - The secret


Het was een optreden om naar uit te kijken. In december 2018 speelde Anna Rune (alias Anna De Volder) in het voorprogramma van Maike Ouboter. Hierna werd het ook stil rond deze singer songwriter en ondertussen weten we ook waarom. Nu staat ze er terug als voorprogramma van Rex Rebel, gewapend met een aantal nieuwe songs. Haar nieuwe EP 'The secret' is dan ook een ode aan de mensen die haar geholpen hebben bij het herstel.

Over de periode schrijft ze zelf:

""Er was eens… een versie van mezelf die recht op haar doel afging, impulsieve avonturen aanging, altijd het uiterste uit de kan haalde en nooit geloofde dat iets niet kon. Ze was ook streng, had torenhoge verwachtingen en weinig geduld. Die versie heeft me enorm ver gebracht, maar kreeg op een bepaald moment de deur op haar neus...

Trots, eigenwaarde en spontaniteit ruimden plaats voor paniek, controledrang en hopeloosheid met alles behalve gezonde coping mechanismen. Daar zat ik dan: in mijn put.

Nu komen er… liedjes uit, geschreven voor de mensen die me aan de zijlijn zijn blijven toejuichen tijdens de klim naar boven. Over hun wijze lessen, een nieuwe visie op het leven en de overdonderende emoties die we bij elkaar opwekken.""


In december 2020 kwam de nieuwsbrief met de aankondiging van nieuw werk en op 7 mei kwam dan de eerste single 'Saint Francis' uit, een nummer dat ze schreef voor Michelle Virginie Alblas die ze haar beschermheilige noemt in die moeilijke periode.

In oktober volgde de officiële release van de videoclip 'The Secret', waarin ze zingt over de demonen die ze de voorbije jaren bestreed.

Tien dagen nadat ze haar vriend ontmoette schreef ze het wondermooie 'Milk Tornado'.

Opnieuw heel mooie songs in prachtige arrangementen en de voorbode van een tweede full album 'For monumental people' dat wordt verwacht in het voorjaar van 2022. Hiermee zal ze ook met een full band gaan touren, vooral Nederland maar waarschijnlijk toch ook één of twee concerten in België. Om naar uit te kijken. Alle info via de website.

Anna Rune - The Secret

Anna Rune - The Secret




Comentarios


bottom of page