top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Anton Corbijn - IKONEN


Anton Corbijn de muziek of rock fotograaf met vele iconische beelden van deze grootheden maar ook zoveel meer dan dit. In 2021 was er in Knokke-Heist nog een zeer mooie tentoontelling van zijn werken onder het thema 'MOOD(e). Nu is er hier in de handelsbeurs in Antwerpen een kleine nieuwe tentoonstelling over wederom een aantal andere onderwerpen. In 'Cementries' uit de jaren 80 zien we zijn fascinatie voor de ornamentiek van het katholicisme. Zelf zoon van een protestantse dominee bezocht hij vele kerkhoven en legde hij deze vervankelijkheid vast.

De tweede reeks 'a.somebody' toont Corbijn in de gedaante van overleden popsterren. Het is een soort reïncarnatie waarin hij zich begeeft en waar hij enorm goed mee wegkomt. Hij weet de karaktertrek van elke muzikant goed weer te geven.

De laatste reeks ook uit 1982 'Lenin, USSR' maakte hij tijdens zijn bezoek in Sint Petersburg toen de portretten en beelden van Lenin nog prominent aanwezig waren. Zelf zegt hij hierover: "De fotografie onthult dat alle regimes gedoemd zijn, dat alles wat we bouwen ooit zal afbrokkelen”.

Nog te bezoeken tot 16 april in de Handelsbeurs op de Meir in Antwerpen. Alle info via de website.















Bình luận


bottom of page