In Antwerpen à la carte wandel door de geschiedenis van het stad gezien vanuit de weg van de voedselketen en dit door een aantal eeuwen heen en ook door het steeds groeiende bevolkingsaantal in de stad.
Het MAS serveert de geschiedenis van de stad langs het verrassende, grillige en vaak onzichtbare spoor van de voedselketen. Ontdek hoe stad door de eeuwen heen de steeds groeiende groep inwoners moest voeden.
Voeding, Antwerpen telt meer dan 500 000 inwoners en die moeten dagelijks ergens terecht voor hun voeding. Er zijn de lokale winkels, de supermarkten en de groenten markten. Er waren ooit de eerste Chinese restaurants die hun intrede deden, de eerste kebabs, ... Een belangrijk aspect kom je tegen op het einde van de tentoonstelling, wat met de voeding in de toekomst. Hoe gaat dit evolueren, hoever staan bepaalde onderzoeken en in welke richting wordt ernaar gezocht. Een heel boeiende materie. Over de expo zie je veel werken van schilders de fotografen van toen die een beeld schetsen van hoe er in die tijd met voeding werd omgegaan.
Een heel boeiende tentoonstelling ook voor niet Antwerpenaren. Nog te bekijken in het MAS. Alle info via de website.
Comentarios