top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Bizarium


Bizarium

Bizarium is zoals de naam al een beetje aangeeft het museum van bizarre uitvindingen.

Ontstaan uit het brein van het ontwerpers duo Marc De Jonghe en Ann Geerinck die op zoek gingen naar uitvindingen die nooit werden gerealiseerd. Wat bestond in geschriften en tekeningen hebben ze nu op veel latere datum uitgevoerd. Het is een beperkte ruimte maar ze staat bol van ontdekkingen. Je krijgt een wow gevoel bij het zien van de 'zelfrijzende wagen' van Da Vinci. De zoektocht van de mensheid naar het 'perpetuum mobile'. De meest gekke uitvinding tot het ideeëngoed van Nikola Tesla.

Vroeger was het Nederlandse Sluis bekend voor heel andere activiteiten maar deze is zeker de moeite waard om er opnieuw te passeren.

De bezielers formuleren het als volgt: "Het Bizarium geeft inzicht in de voortdurende creatieve zoektocht van de mens en brengt de boodschap dat falen en experiment (soms bizarre ideeën) aan de basis liggen van vooruitgang. Bizarium is een wonderkamer waar je begint te geloven dat zolang je durft te falen, zolang je durft verder te kijken dan je neus en zelfs je eigen leven lang is werkelijk niets onmogelijk is.

"I have not failed. I've just found 10 000 ways that won't work" - Thomas Edison

Het museum gaat nu in winterrust maar opent terug in de lente. Alle info vind je op de website.




Comments


bottom of page