top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Blackwave


Blackwave

Ze worden omschreven als het meest funky hiphopduo van België en ze hebben een geweldige band achter zich staan!

Hun eerste album 'Mic Check' dateert al van 2017 en werd in 2019 gevolgd door 'Are we still dreaming'. Van dit album werd 'Exclusive' door StuBru gekozen als Hotschot en toen ging het snel voor producer Willem Ardui and rapper Jay Walker deze Antwerpse rappers met optredens op Pukkelpop en Werchter. Ook het buitenland lokt.

Hun muziek zit bol van invloeden uit de funk hoek met ook een stevige Jazzy invloed. Het werk gewoon.

De avond werd geopend met 'Back on track', gevolgd door werk uit hun recente album 'Goodenough', 'Realise now', 'Bittersweet Baby'. Na 'A-okay' was er hun nieuwe single 'Recluse'. Ondertussen had het depot al een paar keer op zijn kop gestaan en toen het duo zich onder het publiek gaf was het hek helemaal van de dam. En dit ging zo door met o.a. het aanstekelijke 'The antidode' en 'Whasgood' tot na de bisnummers.

De muzikanten mogen allemaal schitteren in een hoofdrol. Er zit al heel wat nieuw werk in de setlist. Dit is live muziek die je ook zo moet beleven en je heb best een goede fysiek want er moet gesprongen worden. Ze spelen momenteel hun benelux tour. Alle info op hun website.

Blackwave

Blackwave

Blackwave

Blackwave



Comments


bottom of page