Het verhaal van Blandy's start in 1811 wanneer John Blendy een eigen bedrijf oprichtte als wijnvervoerder/Handelaar. Door dit samen te doen met zijn broers Thomas and George ontstond de productie van de Madeira Wijn.
Op dag van vandaag bestaat dit familie bedrijf al in zijn zevende generatie en als één van de grootste exporteurs van Madeira Wijn naar meer dan 45 landen.
""Oorspronkelijk werd madeira van vier soorten druiven gemaakt, elk met zijn eigen smaakkarakteristiek, variërend van zoet tot droog. De madeira werd naar de druif genoemd waar hij van gemaakt was: Sercial (dry), Verdelho (medium dry), Boal (medium sweet) en Malvasia (sweet). Tegenwoordig wordt de meeste madeira van één druivensoort gemaakt, Tinta Negra, die er beter groeit.
Wel worden de vier typen madeira uit die ene druivensoort geproduceerd. Men vindt vandaag nog steeds wijnranken verspreid over het hele eiland, maar de belangrijkste gebieden van de grootste wijnproducenten situeren zich onder meer in Funchal, Estreito Câmara de Lobos, Ribeira Brava, Caniço, Porto da Cruz, Campanário, São Vicente en Ribeira da Janela. Zij kweken er een grote variëteit aan druiven, zoals de Malvasia, Boal, Verdelho, Tinta (Negra-Mole), Bastardo, Terrantez, Sercial en een aantal tafelwijnen zoals de Muscatel van Setúbal. Porto Santo, met zijn droger klimaat, teelt vooral de Listrão, naast enkele andere wijnsoorten.""
Blandy's werkt nog steeds op de traditionele manier met vaten die dikwijls al meer dan 100 jaar oud zijn. In hun vestiging in Funchal kan je een rondleiding doen met gids en met achteraf een degustatie van 2 soorten Madeira wijn.
Alle info vind je via de website.
Yorumlar