top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Blood Brothers


Blood Brothers
Jeremy Petit - Léovanie Raud - Damien Locqueneux

Het is al van 1983 geleden dat deze musical het levenslicht zag en hij werd ook 24 jaar na mekaar in Londen opgevoerd. Het verhaal gaat over twee jongens die na hun geboorte worden gescheiden en dan opgroeien in verschillende werelden. Ondanks het totaal andere milieu waarin ze terecht kwamen, komen ze mekaar op een dag toch tegen en groeit er een vriendschap die met hun bloed word bezegeld. Wat later worden ze dan beiden verliefd op dezelfde vrouw en dan gebeurt het onmogelijke.

Deze zomer was de productie te zien in het kader van 'Het festival van Brussel' op de buiten locatie Kasteel Karreveld in Molenbeek. Het al of niet doorgaan van de voorstelling was dus ook volledig weer afhankelijk en dus niet gemakkelijk in een natte zomer. Dit is in tegenstelling tot veel van de huidige producties nog een intieme setting. Geen special effects, geen grote scènes maar puur acteer en zangtalent en dit op basis van voor ons onbekend muzikaal talent. De voorstelling wordt prachtig gedragen door Léovanie Raud in de rol van de moeder, Mrs Johnstone. Haar twee zonen Edward en Mickey vertolkt door Jeremy Petit en Damien Locqueneux die beiden verliefd worden op Linda een rol van Lucie De Grom nemen de rest van de cast en daarbij het ganse publiek mee op sleeptouw.

De muziek werd live gebracht door een 10 koppig orkest onder leiding van Laure Campion die haar sporen reeds verdiende bij de musical '40-45'.

Er werd op een scherm zijdelings van het podium ook een simultaan vertaling gegeven in het nederlands.

De zo gekende en geliefde finale song "Tell me it's not true' gaf een kippenvelmoment onder een open sterrenhemel.

Ik zag de laatste voorstelling van deze reeks maar de musical voor volgend jaar staat al vast, 'Elisabeth' vertelt het verhaal van de keizerin Sisi.

Blood Brothers

Blood Brothers
Lucie De Grom

Blood Brothers

Blood Brothers

댓글


bottom of page