top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Charlie Cunningham


Charlie Cunningham

Charlie Cunningham (1984) zit in de groep van de authentieke Singer-songwriters met zijn mooie en rustige akoestische nummers. In zijn vroegere werk heerste de gitaar, nu sinds de laatste plaat 'Frame' die vorig jaar uitkwam zet hij zich ook achter de piano. Dit geeft een mooie afwisseling in het geheel waar alle nummers toch redelijk gelijkmatig door het universum kabbelen. Zo ook de keuze om samen met een band live op te treden waardoor de nummers een mooie andere dimensie krijgen.

Redelijk onbekend zou je denken maar met een zo goed als uitverkochte zaal en reeds aan zijn 500ste optreden toe en meer dan een half miljard streams is het duidelijk dat hij een vaste waarde is. En zo zachtaardig zijn muziek is, is de man dit zelf ook.

De set werd geopend met 'Telling It Wrong' een single uit 2018 gevolgd door 'Sink in' van zijn tweede plaat 'Permanent Way' uit 2019. Naast het werk uit zijn nieuwe plaat toch ook werk van zijn eerste plaat 'Lines' (2017) met o.a.het openingsnummer 'An Opening'. Met de nieuwste single 'Water Tower' met een mooie piano partij gaan we naar 'Permanent Way' en komt Charlie nog terug voor twee bissen 'Friend of mine' and 'You Sigh'. Een zeer mooi concert. Kijk op de website voor aankomende shows.

Charlie Cunningham

Charlie Cunningham

Charlie Cunningham

Charlie Cunningham

Charlie Cunningham

Charlie Cunningham

Charlie Cunningham

Comments


bottom of page