top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Cory Wong


Cory Wong

Cory Wong (1985) besloot als twintigjarige om professionele muzikant te worden. Dit resulteerde in een eerste periode als jazz muzikant met de plaat 'Cory Wong Quartet: Even, Uneven' in 2008. Luister hier naar de jonge Corry in 2009. Na de tweede jazz plaat 'Quartet, Quintet' uit 2012 en zijn werk als sessie muzikant ontmoette hij de band 'Vulfpeck'. Hiermee zou hij later gaan toeren en er verschillende mee platen opnemen.

Vulfpeck is een funkband opgericht in 2011. In 2017 speelde Vulfpeck een concert in de AB waarvan een volledige video opname werd gemaakt.

Ook als lid van de 'The Fearless Flyers' verschijnt er regelmatig nieuw werk. Heel strakke funk zoals 'Flyers Funk' of 'Assassin'.

En dan is er de laatste jaren zijn solowerk met o.a. zijn geweldige LP 'Motivational Music for the Syncopated' waarvan hij 4 nummers bracht op het podium van het Depot.

Openen deed hij met 'Lunchtime' en 'St Paul' . Verder in de set 'Ketosis' en als afsluiter van het eerste gedeelte 'Gumshu' en Brooklyn Bop. Een korte break en het tweede gedeelte werd geopend met 'Jax' en ging zo funky verder tot het mooi ingetogen 'Meditation'. Dit is live muziek van geweldige muzikanten, funky en aanstekelijk geen scrupules en enorm vriendelijk ondanks een vertraging van 5 uur om vanuit Ijsland in Leuven te geraken. Top. Ze toeren alvast nog tot september in deze bezetting en staan dit jaar ook op het North Sea Jazz festival in Den Haag. Alle info en data vind je op zijn website.

Cory Wong
Cory Wong

Cory Wong

Cory Wong

Comentários


bottom of page