top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

CPEX kuist zijn schup af


CPEX kuist zijn schup af

We moeten al terug gaan naar 1994 toen Hugo Matthijsen de rockgroep The Clement Peerens Explosition opricht als een parodie op de stoere metal en rock groepen.

Ingrediënten zijn het Antwerpse dialect, machopraat en de dresscode. Clement altijd met jeansvest en zonnebril op gitaar, Sylvain alias Ronny Mosuse met afropruik en zonnebril en Vettige Swa alias Bart Peeters met Ikea petje en zonnebril op drums. Ze hadden ook direct een grote hit te pakken met 'Dikke Lu' van hun debuut album. Een jaar later al direct het tweede album met het bekende nummer 'Foorwijf'. Na hun derde album in 1999 kwam de derde worp met 'Vinde gij mijn gat (niet te dik in deze rok).

Dan werd het een tijdje stil tot in 2008 met een nieuwe plaat 'Masterworks' en een nieuwe tournee. Vanaf toen werd Vettige Swa vervangen door Lady Dave alias Aertbeliën Sylvain. Op deze plaat ook de Deus cover van 'The Architect'.

Maar aan alle schone liekes komt een eind. En zo ook kondigde CPEX eind 2021 zijn definitieve afscheid aan met een slotreeks van concerten. In het Depot staat hij twee dagen op de affiche maar in zijn heimat Antwerpen is de Roma 10 keer uitverkocht voor dit afscheidsconcert. Om maar te zeggen wat een grote schare fans er nog steeds zijn voor deze Clement. Het is een blijft een zeer stevige gimmick met goede muziek en stevige ambiance en 3 mannen die van begin tot einde genieten. Ik denk dat ze het zullen missen.. Dus nog 10 keer te zien in de Roma met de laatste op 7 januari. 2023.

CPEX kuist zijn schup af
CPEX kuist zijn schup af

CPEX kuist zijn schup af

CPEX kuist zijn schup af

CPEX kuist zijn schup af

CPEX kuist zijn schup af

Comments


bottom of page