top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Cristina Branco


Cristina Branco

Cristina Branco (1972) is een grote naam in de Fado wereld. Met meer dan 17 albums op haar naam heeft ze een stempel gedrukt op de Portugese cultuur. Fado, liederen gezongen door een fadista en meestal begeleid door gitaren en mandolines vertellen de verhalen over de donkere kant van het leven. Met de toevoeging van Jazz, wereldmuziek en pop aan deze diep gewortelde traditionele muziekstijl gaf ze deze haar eigen kleur. Met 'Menina' haar album uit 2016 won ze de prijs voor beste album bij de 'Portuguese Authors Society' en werd ze eveneens genomineerd voor een Golden Globe voor Beste Individuele Interpretatie. In Nederland is ze iets meer bekend maar dit jaar stonden toch ook 5 Belgische concerten gepland waarvan enkele uitverkocht.

Begeleid op piano, gitaar en contrabas opende ze de set met 'Conta-me dos vivos' van het album 'eva' uit 2020 gevolgd door 'Este Corpo' van 'Branco' uit 2018. Verder 'Delicadeza' en de traditionele Fado songs 'Liberdade' en 'Agua e Mel'. In de bisronde 'Fria Claridade' dat hier a-capella werd gebracht en als afsluiter het uptempo nummer 'Sete Pedaços de Vento'. Op het podium wordt ze bijgestaan door Bernardo Couto - Portuguese guitar, Bernardo Moreira - double bass en Luís Figueiredo - piano

In 2022 vierde Branco haar 25jarig jubilee als zangeres en bekroonde dit met het album

'Amoras numa Tarde de Outono' dat ze maakt e samen met haar pianist João Paulo Esteves da Silva gevuld met songs die ze als duo maakten in hun 20jarige samenwerking. Echt wel een aanrader!

Getriggerd voor een optreden? Op haar website vind je alle info.

Cristina Branco

Cristina Branco

Cristina Branco
Cristina Branco

Commentaires


bottom of page