top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

De Kreuners


De Kreuners zijn terug van nooit weg geweest. Na hun aangekondigde afscheidstournee in 2012 stonden de Kreuners anno 2018 terug op de festival weides en nu in het najaar 2019 ook in de zaal met een rits aan uitverkochte zalen. Vlaanderen zat hier duidelijk op te wachten.

Het concert opende met misschien het thema van de avond 'Gezellig samenzijn' van hun elpee 's nachts kouder dan buiten' uit 1990. Uiteraard heel wat hits maar tussendoor ook ouder en niet zoveel live gespeelde nummers met o.a. een nieuwe versie van 'wachten op de trein' van de LP 'Hier en nu' uit 1990.

Dit was het eerste aangekondigde concert in Het Depot en dus alle 'die hard' fans stonden op de eerste rijen en konden elk nummer naadloos meelippen.

Layla, Ik wil je, Nu of nooit, Nee oh nee, Zo jong, Verliefd op Chris Lomme, ..... Een echte hitmachine met oud gedienden Eric Wouters op gitaar, Jan Van Eycken op gitaar, Ben Crabbé op de drums en Axl Peeleman op bas.

Dit is een avond Vlaamse rock met twee nummers 'het regent meer dan vroeger' en 'meisje meisje' om EVEN op adem te komen.

Het concert werd afgesloten met de single uit 2010 'Das wat ik zeggen wou'.

Niet slecht voor een band die in 1978 het levenslicht zag..



Komentar


bottom of page