top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Eefje de Visser


Eefje de Visser

Eefje de Visser (1986) begon rond 2000 met eigen engelstalige nummers te schrijven. Ze zocht haar weg langs demo's, kleine festivalletjes, lokale optredens. Dit in combinatie met haar studies aan de rockacademie leidde tot haar deelname aan de 'Grote Prijs van Nederland' die ze eind 2009 ook won in de categorie 'Singer Songwriter'. Dit opende de poort naar meer en grotere zalen en ook haar eerste album 'De Koek' in 2011. Het werd goed onthaald. In 2013 volgt 'Het is' en in 2016 verschijnt het derde album 'Nachtlicht' waarin de sound wat meer electronische invloeden krijgt. Met het album 'Bitterzoet' in 2020 komt de grote doorbraak. De pers omschijft haar muziek als: "" Eefje de Visser dribbelt tussen pop en experiment, tussen hedendaags en nostalgisch, tussen ontroering en extase. Met haar vierde plaat begint ze aan een nieuw hoofdstuk en klinkt ze melodieuzer en filmischer dan ooit. Alsof ze de soundtrack van een eightiesfilm reanimeert en voorziet van zwoele beats.""

Ze opende het concert solo met 'Pixels' waarop de andere muzikanten het één voor één kwamen versterken gevolgd door het gloednieuwe 2022 single 'startschot' de opvolger van de single 'Storm' van 2021. Na het veel gedraaide 'Bitterzoet' de titelsong van haar laatste plaat was het even tijd voor wat ouder werk met 'Staan', 'Jong' en 'Ongeveer' om dan terug te keren naar werk uit Bitterzoet.

Anders dan op de plaat worden live alle nummers vrij stevig neergezet en op deze manier klaargestoomd voor de grote openlucht podia waar dit zeker zal inslaan maar voor de intimiteit van een kleine zaal misschien soms te veel te hard.

Deze Nederlandse dame die momenteel in Gent woont heeft meer dan haar sterren verdiend. Met 'Stilstand' en 'Lange vinnen' in de bis werd het concert mooi afgesloten.

Ze toert momenteel door Nederland en België en staat op Pinkpop. Alle data kan je vinden op haar website.

Eefje de Visser

Eefje de Visser

Eefje de Visser

Eefje de Visser

Eefje de Visser

Comments


bottom of page