top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Frank Boeijen


Frank Boeijen

Frank Boeijen (1957) koos eind jaren zeventig voor een carrière als zanger muzikant. Hij groeide uit tot een boegbeeld van de nederpop met ondertussen 28 albums met de groep maar ook als solo artiest. Telkens weer op zoek naar de juiste woorden in zijn dikwijls poëtische teksten grasduint hij in deze toer door zijn meer bekende werk. In Het Depot vond het derde optreden plaats van deze nieuwe tour die meer dan 30 locaties in Nederland en België aandoet.

Het concert werd geopend met 'Taal van de tijd' en 'Koud in mijn hart' het openingsnummer van zijn plaat 'Wilde bloemen' alweer uit 1991. Wat verder in de set 'Of ligt het aan mij' van zijn nieuwste plaat 'Subliem gebaar' uit 2022. Solo en acoustisch gitaar bracht hij 'In mijn bloed' (1982), 'Afwezig' en het ingetogen 'Zeg me dat het niet zo is (1989)'. Met o.a. 'Robert Zimmerman', 'Zwart Wit' en 'De verzoening' allemaal nummers van voor 2000 gingen we naar een uitgebreide bisronde met uiteraard 'Kronenburg Park', 'Gouden bergen' en als afsluiter 'Welkom in Utopia II'.

Frank wordt in deze tour ondersteund door een stevige bezetting. Hij wordt omringd door 2 gitaristen de geweldige Peter van Benthem die het geheel voorziet van prachtig solowerk en aan de andere kant de prachtige toon van Ger Hoeijmakers op zijn Les Paul en Gretsch. De ritmesectie met Mark Stoop op drums en Charles Nagtzaam op bass aangevuld met Stef op toetsen. Naast al die gekende nummers is er uitgebreid tijd voor al deze muzikanten om zich te tonen. Een muzikalen aanrader.

De tour zit vooral in Nederland maar ook in België is hij nog een aantal keer te gaan beluisteren. Raadpleeg zijn tourdata op de website.

Frank Boeijen
Frank Boeijen
Frank Boeijen
Frank Boeijen
Frank Boeijen

Frank Boeijen

Frank Boeijen

Frank Boeijen

Frank Boeijen

Comments


bottom of page