top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Gabriel Rios - Flore


Gabriel Rios  & Ruben Samama

Flore is ondertussen het vijfde album. Hierin keert Gabriel Rios terug naar het caribisch gebied en brengt songs die hij herinnert uit zijn jeugd in Puerto Rico voor hij op 18 jarige leeftijd de overstap maakte naar Europa. Het is terug naar zijn roots, naar de roots van zijn vader die dit voorjaar overleed. Het werd dus een avond vol van nieuwe songs gebracht in een twee mans orkest.

Het moet gezegd Gabriel Rios heeft een zeer eigen stijl ontwikkeld waarin hij op zijn gitaar en met zijn stem kan zorgen dat je ook het ritme meekrijgt. Voeg hierbij de talentvolle Ruben Samama (speelde ook al mee in één van de jazz trio's van Jef Neve), tevens producer van Flore, die zorgt voor de backing vocals, contrabass, gitaar en piano ondersteuning en er gebeurt iets...magic! Bekijk en luister hier naar 'Pantéon de amor' en 'Mujer Divina'.

De weergoden stonden niet gunstig in het OLT want deze muziek vraagt zon, een zwoele avond, maar de regen kwam met bakken uit de hemel. Het kon niemand deren, iedereen zat aan zijn lippen gekluisterd.

Buiten het nieuwe werk uiteraard nog de bekendere nummers in een nieuw jasje, een avond die niet licht vergeten zal worden door hen die erbij waren.

Gabriel Rios  & Ruben Samama
Gabriel Rios  & Ruben Samama
Gabriel Rios  & Ruben Samama
Gabriel Rios  & Ruben Samama

Comments


bottom of page