top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Galaxy Studio

Een aantal jaren geleden bracht ik reeds een bezoek aan deze studio, maar nu kon ik op uitnodiging nog een keertje meegaan wat je als muzikant niet kan laten liggen.

Het is en blijft nog steeds een unieke opname studio in al haar concepten die in de jaren 90 door de twee broers Willy & Guy Van Baelen werden uitgedacht en in eigen beheer werd gebouwd. Nog steeds spreekt de grote opname zaal waar een volledig orkest kan zitten tot de verbeelding. Acoustisch is dit zo in orde dat nog steeds grote namen afzakken naar Mol voor de opnames.

De muziekwereld is ondertussen veranderd en zo evolueerde de Galaxy Studio ook mee. Groepen die hier vroeger wekenlang verbleven bij het maken van een nieuw album is niet meer van de tijd. Dus werden ondertussen andere terreinen ontgonnen en met evenveel succes. Auro-3D werd ontwikkeld. Een ingenieus systeem waardoor je echt in het geluid zit en dat wordt gebruikt in heel wat cinema zalen over de ganse wereld. Het wordt zelfs in samenwerking met Porche in hun wagens ingebouwd. Verder doen ze heel wat werk mbt beeld en geluid van het dubben tot het color graden van films.

Ze hebben nog steeds een van de beste mastering studio's. Je kan er opnames doen volledig digitaal via hun Neve 88D maar ook analoog over API Vision met surround mogelijkheden. Dit is een wereldspeler die telkens opnieuw de toekomst een stapje voor is. Als je ooit de kans hebt om mee te gaan in een rondleiding, niet twijfelen. Nog meer info over al wat ze doen vind je via hun website.

Galaxy Studio

Galaxy Studio

Galaxy Studio

Galaxy Studio

Galaxy Studio

Galaxy Studio

Guy Van Baelen - Galaxy Studio

Comments


bottom of page