top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Gilberto Gil - OLT


Gilberto Gil

Wie aan Gilberto Gil (ondertussen 77 jaar) denkt, denkt aan Brazilië, opwindende ritmes, bossa nova, funk & een beetje reggae. De tropische temperatuur van meer dan 30° had hij al mee.

De Braziliaanse gemeenschap van Antwerpen en omstreken was dus ook heel duidelijk aanwezig. Voor hen is Gilberto Gil meer dan een zanger. Eind jaren 60 werd moest hij uitwijken naar Londen onder druk van het toenmalige militaire regime. Zijn sociaal bewogen nummers werden toen geband. Later keerde hij terug en werd in 2003-2008 zelfs minister van Cultuur.

Hij is dus echte volksheld met een zeer uitgebreide discografie en meervoudig Grammy-award Winner.

De avond werd geopend met het openingsnummer van zijn nieuwste CD 'Ok Ok Ok'.

Rustig zittend op de stoel volgden de meer ingetogen akoestische nummers.

Alle teksten werden meegezongen door zijn aanwezige landgenoten.

De stoel ging weg, de akoestische gitaar werd verruild voor de elektrische. Het feestje begon stilaan op gang te komen tot het lost barste met de mooie mengeling van bossa & funk en niemand nog stil kon staan.

Op deze tournee wordt hij vergezeld van een aantal van zijn kinderen (gitaar en backing vocals) en kleinkinderen waarvan er ééntje op podium mocht mee schitteren.

Roberta Sa, momenteel een van de bekendste Braziliaanse stemmen' kon er in het OLT niet bij zijn. Spijtig want samen schitteren ze op het nummer Afogamento.

Het wordt misschien nog wel even wachten voor we hem terug zullen zien. Je kan het volgen via zijn website.

Gilberto Gil



Comments


bottom of page