top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Glenn Hughes


Glenn Hughes

Glenn Hughes bekend van zijn contributie aan Deep Purple van 1973 tot 1976 en later ook bij Black Sabbath, maar toch vooral voor zijn fenomenale stem.

Bassist, tekstschrijver en composer. Hij werkte mee aan verschillende projecten en heeft na zijn eerste soloplaat 'Play me out' van 1977 nog een aantal solo projecten uitgebracht. Luister eens naar 'LA Cut Off' van zijn eerste solo werk, pure funk of de ballad 'It's About Time'

In 2010 werd er rond Glenn een supergroep gevormd met Joe Bonamassa, Jason Bonham (zoon van de Led Zeppelin John Bonham ) en Derek Sherinian (Dream Theater) en ging hij terug naar de rock. 'Song of Yesterday' zal je alvast overtuigen.

Glenn Hughes

Momenteel tourt hij rond met de 'Classic Deep Purple Live' met daarin enkel werk uit zijn periode met Deep Purple. Met topmuzikanten Ashley Sheehan (drums) zijn sinds 10 jaar vaste gitarist Soren Anderson en Mike Mangham (hammond). Hij was dit jaar al te gast op Graspop en kwam nu langs in het depot voor het laatste concert in deze reeks.

Uiteraard geen verassingen in de setlist met als vaste opener' strombringer.' Ondertussen 68 jaar heeft hij nog steeds een geweldig stembereik. Tijdens het concert vertelt hij ook graag hoe gezegend hij zich voelt met deze stem en het zijn karma is om hier iets mee te doen. Na een zwaar leven en een periode van ziekte voel je ook enorm veel gratitude. Iedere muzikant krijgt ruimschoots de tijd om zich uit te leven en buiten het werk uit 'Stormbringer' en 'Burn' komt uiteraard het iconische 'Smoke on the water' met daaraan verweven het mooie 'Georgia on My Mind'.

Glenn Hughes

Comments


bottom of page