top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Hairspray - Deep Bridge


Hairspray - Deep Bridge

We moeten al teruggaan naar 2003 voor de eerste uitvoeringen van deze musical op Broadway, gebaseerd op de 'Hairspray film' uit 1988. In 2007 kwam er een nieuwe filmversie uit vanwege het succes van de musical. Na Londen in (2007) en Nederland (2009) was er nu in 2024 een vlaamse versie onder de vleugels van Deep Bridge.

Het verhaal: ""1962, Baltimore. Tracy Turnblad, een ietwat gezet tienermeisje, droomt ervan om  mee te dansen in het populaire tv programma 'The Corny Collins Show' en te schitteren naast haar crush Link Larkin.

Tijdens de auditie wordt Tracy omwille van haar figuur en haar idealen voor gelijke rechten afgewezen door producer Velma Von Tussle. Presentator Corny Collins geeft haar toch een kans en Tracy is op slag beroemd. Nu ze haar plek in de show te pakken heeft, wil Tracy strijden voor gelijke rechten voor haar zwarte vrienden en wil ze van elke dag 'Negro Day' maken. Zou haar nieuwe status hoog genoeg zijn om de heersende raciale verschillen te overbruggen, of werkt ze zich hiermee in de problemen?""

Het is een enerzijds een feelgood musical met veel muziek en dans maar evengoed worden heel wat thema's die jongeren vandaag bezighouden sterk in de verf gezet. Denken we maar aan de verschillende vormen van racisme, afgunst en bodyshaming.

Een kleurrijke en jonge cast met extra vermeldingen voor Jozefien Grossen die de hoofdrol Tracy Turnblad overtuigend neerzet geflankeerd door haar crush Link Larking levensecht vertolkt door Jérémie Vrielinck. En natuurlijk ook de sterke prestaties van Ann Van Den Broeck, Sandrine van Handenhoven.

Kijk en luister hier naar de trailer van deze vlaamse versie.

De musical is dit voorjaar te zien in Antwerpen, Hasselt en Gent. Alle info via de website.

Hairspray - Deep Bridge

Hairspray - Deep Bridge

Hairspray - Deep Bridge

Hairspray - Deep Bridge

Hairspray - Deep Bridge

Hairspray - Deep Bridge

Comments


bottom of page