top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Helmut Lotti goes Metal


Helmut Lotti goes Metal

Helmut Lotti (1969) waagde zich in 1988 aan Nederlandse soundmix show en werd er prompt tweede met de song 'My boy' van Elvis Presley. Hij heeft de liefde voor de muziek van Presley al heel jong meegekregen. Na twee Nederlandstalige platen en de het engelstalige 'Memories' waagde hij zich na het horen van Pavarotti's Caruso aan het nieuw tijdperk 'Helmut Lotti goes classic' met optredens over de wereld. Hierna kwamen nog andere genres aan zoals Latino, Afrikaans en Russisch en in 2002 ook zijn 'my tribute to the king' met de mooiste nummers van Elvis. Na de dubbelplaat 'The crooners' en vier jaar stilte kwam er opnieuw Nederlandstalig werk uit met de plaat 'Mijn hart & mijn lijf'. In 2021 gaat hij uitgebreid op tour in Europa met zijn nieuwste project 'Italian Songs'.

En dan plots in 2023 staat hij op de 'Metal Dome' van graspop met de nieuwe 'Helmut Lotti goes metal'. Dit wordt misschien iets onverwacht maar door de 8000 toehoorders omarmd. En ze willen meer. Een concertreeks wordt aangekondigd voor het najaar en veel van de geplande concerten zijn snel uitverkocht.

Zo ook voor de eerste keer in Leuven in zo goed als uitverkocht 'Het Depot'. Opener was 'Holy River' van Dio gevolgd door 'Poison' (Alice Cooper), 'Smoke on the water' (Deep Purple), 'Run to the Hills' (Iron Maiden), 'Easy livin' (Uriah Heep) en zo ging het 19 nummers verder met ook nummers van The Scorpion (Still loving you) Golden Earring, ZZ Top, Metalica, Black Sabbat, Steppenwolf, Guns N' Roses en een zeer snelle versie van 'That's alright' van Elvis. Een niet zo gekende maar stevige versie van 'Que je t'aide' van Johnny Haliday en als bisnummer 'Highway ot Hell' van AC/DC. In ieder geval een zeer mooi overzicht van de hardrock tot de metal bands vanaf de jaren 70. Helmut waagt zich ook een keer aan een eigen nummer 'The Darkness' een goed nummer maar het kan natuurlijk niet concurreren met al die andere grote rock klassiekers. Onder die geweldige stem ook een geweldige band met Filip Van Laer op drums, Pedro Gordts op keys, Herwig Scheck op bass, Tim Toegaert en Bram Van Den Berghe op gitaren. Momenteel trekt hij het land nog rond met 'The best of Helmut Lotti' maar alle andere vrije momenten werden nu ingevuld met de 'Helmut Lotti goes metal' concerten. Bekijk de volledige agenda op zijn website. Ook in het depot keert hij nog een keer terug op 21 maart volgend jaar.

Helmut Lotti goes Metal

Helmut Lotti goes Metal
Helmut Lotti goes Metal
Helmut Lotti goes Metal
Helmut Lotti goes Metal

Helmut Lotti goes Metal

Helmut Lotti goes Metal

Helmut Lotti goes Metal





Comments


bottom of page