top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Hooverphonic


Hooverphonic

Het succes verhaal van Hooverphonic is meer dan bekend. En sinds 2018 zijn Alex Callier en Raymond Geerts wederom vergezeld van de nieuwe frontzangeres Luka.

Met haar zeer jeugdige leeftijd is het straf hoe ze op het podium staat en alle bekende succesnummers op een geweldige manier kan neerzetten.

Hooverphonic

Er werd geopend met 'Concrete Sin' en 'On an on' twee nummers van het laatste album 'Looking for stars'. Na een mooie versie van 'Stranger' van hun elpee 'The president of the LSD Golf Club' uit 2017 volgen dan een greep uit de grotere hits 'Vinger&Salt', 'Eden', 'Romantic', 'Jacky Cave', 'The Night Before', 'Mad About You'.

De groep werd opgericht in 1995. Een jaar verscheen later hun eerste plaat 'A New Stereophonic Sound Spectacular' met daarop het nummer '2Wicky' dat de soundtrack zou worden van de film 'Stealing Beauty' van Bernardo Bertolucci.

Hooverphonic

Alles is top aan het concert van Hooverphonic. Het geluid wordt verzorgd door Peter Vandergoten, door zijn collega's geroemd als één van de beste FOH mixer van België.

Het licht is volledig op elke song ingesteld. Ook Luka wisselt enkele keren van outfit.

Als bisnummers kregen we nog 'Suspirium', 'Feathers' en '2Wicky' om naar huis gestuurd te worden met 'Long time gone' eveneens het laatste nummer van hun laatste plaat.

Top muzikanten, top zangeres, top geluid, top licht, top Belgisch.

Deze show is in het voorjaar nog te bekijken in de Belgische zalen en op enkele festivals. Enkel onderbroken door hun deelname aan het songfestival. In het najaar start dan een tournee met de begeleiding van een klassiek orkest en dan werken ze momenteel nog aan een nieuwe plaat. Alle informatie via hun website.

Hooverphonic

Hooverphonic

Hooverphonic

Hooverphonic

Comments


bottom of page