top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Humo Rock Rally - Leuven


Humo's Rock Rally, de moeder der rock rally sinds 1978. Elk twee jaar wordt dit georganiseerd en waren er in 1978 nog maar 71 inschrijvingen dan waren dit er in 2010 al meer dan 1000. De laatste jaren is het iets gezakt omdat er meerdere muziekwedstrijden zijn. Als je kijkt naar de finalisten van de laatste jaren zijn er nog heel wat bekende bands bij, Whispering Sons (2016), Warhola (2014), Compact Disk Dummies (2012), School is Cool (2010). Ook een bewijs de jury een goede neus heeft voor opkomend talent.

In het Depot in Leuven vond één van de vele voorrondes plaats met 10 artiesten (waarvan 8 uit het Leuvense) die met 3 nummers op 15 minuten zich moesten bewijzen aan publiek en jury. Het was een verscheiden set met alternatieve pop, punk, singersong, hiphop, rap, indie en natuurlijk rock.

De commentaren van de jury voor deze 10 bands leken niet van die aard dat de mogelijke kandidaat voor de finale uit deze preselectie zal komen. Toch zaten er genoeg leuke momenten en goede muziek in. En na alle voorrondes werd 'Hugs of the Sky' & 'Dice' toch meegenomen voor de halve finale in Trix.

Hugs of the Sky
Hugs of the Sky
Roselien
Roselien
The Fatbirds
The Fatbirds
Arrandt
Arrandt
She Bad
She Bad
Dyce
Dyce
Milpool
Milpool
New Trash
New Trash

Comments


bottom of page