top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Jaga Jazzist

Headliner op Brosella 2022 en op het laatste moment moeten afzeggen door een staking van de luchtvaartpiloten stonden ze nu na een uitgesteld concert in de AB uiteindelijk in het Depot. Dus lang naar uitgekeken.

De band bestaat al sinds 1994 en kende uiteraard in deze lange periode al heel wat muzikanten wissels en toch zijn er nog 4 van de oorspronkelijke leden in de huidige bezetting waaronder de broers Lars (sax, guitar, keyboard, ..) , Martin (drums) en Line (Tuba, Percussion, flute, vocals) Hornveth.

Hun tweede plaat 'A livingroom Hush' werd door de BBC in 2002 uitgeroepen tot de beste Jazz plaat van dat jaar. Dit opende de deuren naar internationale erkenning en sindsdien is de bekendheid steeds gegroeid. In België is iets minder bekend met slechts één optreden in het Depot, maar in Nederland toch een concertreeks van 4.

De achtkoppige Noorse band mengt Jazz met moderne invloeden die dikwijls een psychedelische tint hebben. Je zag het ook in de kleurrijke belichting van die avond.

De set werd geopend met het ingetogen 'Tomita' en vervolgens 'Shrine' allebei afkomstig van hun laatste album 'Pyramid' uit 2020. Verder in de set werk uit hun album 'Startfire' uit 2015 met 'Big City music', 'Oban' en het stevige 'Starfire'. Na bijna twee uur muziek en met 'Oslo Skyline' van hun 'What we must' uit 2005 werd de avond stevig afgesloten. Ze sluiten deze korte tournee af met nog een optreden in Oslo.

Jaga Jazzist

Jaga Jazzist

Jaga Jazzist

Jaga Jazzist

Jaga Jazzist

Jaga Jazzist

Jaga Jazzist
Jaga Jazzist

Jaga Jazzist




Comments


bottom of page