top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Kids With Buns


Kids With Buns

Met een steuntje in de rug van Fenne Kuppens (Whispering Sons) en het ontmoeten van gitariste Amber Piddington viel de puzzel in mekaar schopte dit duo zich tot in de halve finale van de Humo Rock Rally 2020. Een jaar later was het dan zover en wonnen ze De Nieuwe Lichting 2021. Hun single 'Bad Grades' haalde wereldwijd meer dan een miljoen streams.

De slaapkamer werd geruild voor de podia en in 2021 werden ze 'Artist in Residence' in het Depot in Leuven.

Je kan niet naast de stem van Marie Van Uytvanck die met haar breekbare nummers de sound bepaald die dan weer mooi wordt ondersteund door de gitaarklanken van Amber. Dit geeft een mooie blend en maakt het een uniek duo.

Ondertussen werd voor de grotere zalen het duo aangevuld met Stijn Konings op bass en Dajo Vlaeminck op drums. Dit geeft de nummers nog meer dynamiek en belooft veel goeds voor de toekomst.

In het Depot was het dus een beetje een thuismatch. Alle nummers van hun eerste EP 'Waiting Room' stonden op de setlist. Aangevuld met o.a. hun eerste single met als titel het telefoonnummer' 1712 'de professionele hulplijn bij geweld, misbruik en kindermishandeling waarvan ze in dat jaar het gezicht waren bij de jaarlijkse campagne. Maar ook 'The Snakes' , 'Waiting Room' hun 'Bad Grades' en de nieuwe single 'Bathroom Floor' die live nog beter klinkt als op plaat. Zowel visueel als muzikaal klopt het plaatje en hebben deze dames zeker nog veel in hun mars. Op hun website vind je de data van de volgende live shows.

Kids With Buns

Kids With Buns
Kids With Buns
Kids With Buns
Kids With Buns

Kids With Buns









Commenti


bottom of page