top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Kiefer Sutherland


Kiefer Sutherland

Wreckless & Me is het tweede album van Kiefer Sutherland dat in april 2019 uitkwam.

De titel refereert naar de naam van een paard dat hij ooit bezat. Muzikaal wordt zijn sound geplaatst binnen het kader van een stevige country rock.

Zijn optreden in het Depot in Leuven was zijn allereerste optreden in België ooit. En de opkomst was behoorlijk groot. Uiteraard blijft hij een Hollywood ster die eveneens muziek maakt, maar de passie waarmee hij die brengt verraadt dat het meer is als een hobby.

Kiefer Sutherland

De set was een mengeling van de nieuwe nummers en nummers van de vorige plaat 'Down in a Hole' uit 2016. Een stevig Amerikaans geluid dat in de ballades waaronder 'Open Road' en het aan zijn dochter opgedragen nummer 'Song for a Daughter' nog hoger werd getild door de slide gitaar, mandoline.

In zijn uptempo nummers hoor je dan weer dat hij duidelijk positioneert met een knipoog naar de Boss. Luister naar 'Something you love'.

Kiefer Sutherland

Hij nam regelmatig de tijd om zijn nummers te plaatsen zoals Saskatchewan dat hij schreef tijdens een vlucht op weg naar zijn moeder die was opgenomen in het hospitaal.

Het podium was ook zo opgebouwd dat het leek alsof hij in een bruine kroeg of een oude schuur stond te spelen. Het licht met allemaal zachte kleuren maakte hiervan een prachtig geheel.

Kiefer Sutherland

Momenteel toert hij verder in Duitsland dus de kans op hem live te zien is redelijk klein maar zijn laatste plaat is zeker de moeite waard om te beluisteren. En dan blijft er natuurlijk ook nogal de geweldig spannende serie 24 om hem op een andere manier bezig te zien. Alle info vind je eveneens op zijn website.

Kiefer Sutherland

Kiefer Sutherland

Comentários


bottom of page