top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Kotaro Fukuma


Kotaro Fukuma

Op uitnodiging kreeg ik de kans om een concert bij te wonen van Kotaro Fukuma (Tokyo 1982). Deze pianist won op 20jarige leeftijd de 'International Cleveland Competition' trad op in de grootste zalen in New York, Berlijn, Londen, Parijs, Tokyo, Madrid, .... Speelde samen met de meest befaamde orkesten. In het kader van de recitals 'piano achter het gravensteen', en in samenwerking met de webradio 'La Classica' werd hij naar Gent uitgenodigd. In de Cultuurkapel Sint-Vincent in Gent gaf hij een solo optreden met als thema 'Autour de Nocturne et Valse'. Hij koos zes componisten (Chopin, Bizet, Scriabin, Tsjaikovski, Fauré & Ravel) waarvan hij telkens een nocturne en daarna een wals vertolkte. Ik had het geluk om helemaal vooraan te zitten zodat zowel klank, het klavier en zijn emotie ten volle hoorbaar en zichtbaar waren. Buiten de prachtige interpretaties zag je ook zijn ongelooflijke techniek.

Voor mij waren de werken van Alexander Scriabin (nocturne voor de linkerhand op.9 nr 2 en de wals op.38) het eerste hoogtepunt van de avond om dan helemaal overdonderd te worden door zijn transcriptie van 'La Valse M.72 van Maurice Ravel.

Met het laatste bisnummer, een transcriptie van 'Je te veux' van Eric Satie stuurde hij ons volledig opgewarmd de frisse nacht in.


Kotaro Fukuma

Comments


bottom of page