top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

LeFtO Early Bird


LeFtO (1976) alias voor Stéphane Lallemand een Brusselse DJ die we ook kennen als presentator en huis DJ van Studio Brussel van 1999 tot 2020 met o.a. het bekende programma 'De Hop' brengt nu zijn eerste studioplaat ‘Motherless Father In Movement’ uit. Zoals de titel al doet vermoeden gaat de plaat over de problematiek van een kind, een tiener die moet opgroeien zonder zijn moeder die nooit contact met hem opzocht.

Zelfs na de geboorte van zijn eerste eigen kind dat nu 4 jaar oud is en de leeftijd kent waarop zijn moeder hem verlaten heeft wil zijn biologische moeder nog steeds geen contact leggen. Dit alles is de onderliggende toon van deze plaat.

Op het Cool Festival in het Depot konden de bezoekers als eerste de muziek ontdekken vooraleer de plaat werd gereleased. En om deze plaat voorstelling zijn eigen karakter te geven bracht LeFtO de muziek in een audiovisuele voorstelling met dans, muziek en kunst. Deze werd gedanst door Isabelle Clarençon, Joffrey Anane, Rashad Zangaba and Kassy Bondoko.

Op 8 maart kwam de plaat uit. Het is een mix van stijlen een beetje in de richting zoals zijn huidige werk voor radio Kiosk waar hij elke zondag soul, jazz en house door elkaar laat kronkelen in zijn show Think Outside The Kiosk.

Luister hier naar 'Diane Charlemagne' de openingstrack van de plaat en 'Love Supreme'.




Comments


bottom of page