top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Lou Doillon


Lou Doillon (september 1982) bracht dit jaar haar derde plaat uit 'Soliloquy'. Deze klinkt iets meer poppy dan de voorgaande maar de songs blijven baden in donkere klanken. Dit keer met heel wat electronica. In Het Depot opende ze het concert met 'Burn' uit haar laatste plaat. Hier hoor je de invloed van een jonge David Bowie uit de jaren 70-80.

Ze kiest haar eigen muzikale weg net zoals haar beroemde moeder Jane Birkin en haar halfzus Charlotte Gainsbourg. Voordat ze haar muzikale carrière uitbouwde was een tijdlang het gezicht van Givenchi, speelde mee in een groot aantal films en theater.

In 2017 gaf ze een boek uit met 80 inkt en potlood tekeningen.

Ze zoekt ook graag contact met het publiek en neemt uitgebreid de tijd om bepaalde nummers in te leiden waaronder ook 'Good Man' en het mooie 'Nothings'.

De bistonde werd ingeleid door het ingetogen 'Left behind' om te eindigen met twee nummers van haar nieuwste album,' widows' en 'It's You' een duet met Cat Power.

Haar huidige concert reeks loopt ten einde maar benieuwd hoe ze live klinkt, je kan op haar website aankomende concerten terug vinden.




Comments


bottom of page