top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Merol


Merol

Merel Baldé (1991) speelde in het Depot een echte thuismatch. Vlaanderen had haar al omarmd tijdens de 'Slimste mens' en haar présence en vooral haar muziek deden de rest. Eerst nog een beetje onachtzaam met haar directe nummers als 'Hou je bek en bef me" maar nu met haar eerste full elpee 'Troostprijs' bewijst ze van alle markten thuis te zijn. Echte pop met catchy teksten en oneliners, gewoon een vrolijke deugddoende plaat die ook muzikaal haar mannetje kan staan.

Het concert starte rustig met 'Manic pixie dream girl' en 'Je vals vite' en met 'Feromonen' ging het in al iets hogere versnelling naar één van mijn favorieten 'Patronen'.

Het overwegend jonge vrouwelijke publiek kende op de korte tijd na de release van deze plaat toch al alle teksten. Er werd danig meegezongen. En Merol zag dat het goed was en zweepte het publiek nog op. Er was een knuffelmoment waarin ze van het podium de zaal in ging om haar fans te knuffelen dat leidde tot een groepsknuffel.

En zo ging het verder met 'lekker met de meiden' tot een echte surfcrowd waar ze op de handen van het publiek de hele zaal werd rondgedragen.

Uiteraard mocht 'foefsafari' niet ontbreken gevolgd door het even dansbare 'gemengd douchen'. Afgesloten werd met 'Geen feestje' waarin de band uitgebreid werd voorgesteld. Dit is feelgood muziek. De merchandise deed ook gouden zaken.Zin om eens mee te feesten dan is de AB in november nog een optie. Alle andere tourdata via haar website.

Merol
Merol

Merol

Merol

Merol
Merol
Merol

Merol




Comments


bottom of page