top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

muva of Earth


""De alternatieve jazzzangeres muva of Earth is afkomstig uit de 'Crown of Ọṣun'-stam uit het Nigeriaanse Yorubaland. Geboren en getogen in Londen, is ze als steeds evoluerende wezen diep geïnspireerd door Sun Ra, Sade, Alice Coltrane en Fela Kuti. Door verbinding te maken met haar roots, verkent muva of Earth's muziek de complexiteit van identiteit en menselijke verbindingen over een bed van afrofuturistische ritmes en atmosferische hoorns. Door spirituele mantra's en bewuste lyriek te combineren, klinkt haar muziek transformerend. ""

In het kader van het Cool Festival in het Depot speelde ze op dag 1 voor 'Lady. Blackbird'. Begeleid door Stephen Wesley op keys en percussie en Menelik Claffey op bass. Opener 'No one else has your magic' waarop ze zichzelf begeleidde op harp. Wat verder haar nieuwste single 'High' (2022) dat ons zeer doet denken aan Eryka Badu.

Van 'DiVine Ascension' kregen we een mooie uitgeklede versie met een prominente bass. Muva of Earth beweegt zich over verschillende genres. In het Depot trok ze vooral de kaart van transformerende muziek. Op Nataal kan je een kort interview lezen.








Comments


bottom of page