top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

North Side Big Band - Best of Burt Bacharach


North Side Big Band

Big Bands blijven toch steeds een belevenis en naast het BJO onze Belgische trots tot ver in het buitenland zijn er regionaal ook heel veel Big Bands te ontdekken.

In het OLT mocht de North Side Big Band haar vleugels spreiden voor een namiddag Burt Bacharach muziek.

De ondertussen 90 jarige Burt Bacharach (1928) startte als pianist tijdens zijn legerdienst en later arrangeur van een dansorkest. In 1958 was hij gedurende drie jaar de pianist en bandleider voor Marlène Dietrich. De grote poort zou pas opengaan in 1957 bij zijn samenwerking met tekstschrijver David Hal en niet veel later de samenwerking met Dionne Warwick. Samen schreven ze een resem nummers die door verschillende performers voor de eeuwigheid werden vastgelegd. Hij had 52 top veertig hits waarvan Dionne er 20 voor haar rekening nam.

De North Side Big Band onder leiding van Johan Coen werd voor de vocale nummers ondersteund door Dunja Mees (Finalist in De Voice Van Vlaanderen 2014) en Swa Vandebroek (finalisten plaats in ‘The Voice Senior’ eind 2018). Ze doen dit beiden op hun eigen excellente manier.

Goede arrangementen doen het OLT swingen en ja we kenden bijna alle Bacharach nummers die in het collectieve geheugen van de 60plussers staan gegrift.

Luister hier naar een 'More' en kijk op hun website voor de komende optredens.

North Side Big Band & Dunja

North Side Big Band

North Side Big Band

North Side Big Band

North Side Big Band

North Side Big Band

North Side Big Band

North Side Big Band & Dunja

Comments


bottom of page