top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Op algemene aanvraag - Raymond van het Groenewoud


Op algemene aanvraag - Raymond van het Groenewoud

'Op Algemene aanvraag' is de titel van de theater tour waarmee Raymond van het Groenewoud (1950) dit voorjaar langs de Vlaamse culturele centra trekt met een klein ommetje voor eveneens een bezoek aan de concertzaal Het Depot in Leuven.

Wat kan je nog zeggen van deze meneer, dat hij misschien de laatste jaren iets miskend is vanwege zijn niet aanwezig zijn in de media, dat hij in 2020 ons wederom een mooi album schonk met 13 nieuwe nummers. En ja hij is een beetje apart maar wat een rasmuzikant en als zeventiger misschien wat rustiger op het podium alhoewel..

Op zijn setlist 24 nummers met nieuw werk maar ook zijn klassiekers. Het moet moeilijk zijn om een keuze te maken uit zo'n uitgebreid oeuvre. Openen deed hij rustig met twee nummers van zijn plaat 'Een jongen uit Schaarbeek' (2001), 'Koffie en brood' en 'Keinijg'. Via 'Goesting'(1996) is het een kleine stap naar 'intimiteit'(2011) en zie je zijn orkest genieten van deze onnozelheid. Het mag ook gezegd dat alleen Raymond met zulke aparte nummers wegkomt. En dan een eerste hoogtepunt 'Je vieux l'amour'. Via 'Warme dagen' (1992) en 'Liefde voor muziek' komen tot einde van het eerste deel. In het tweede gedeelte tijd voor het nieuwste werk met het lichtvoetige 'Het is zo fijn wanneer je nergens aan denkt' maar ook intiem alleen aan de piano het wondermooie 'Gelukkig zijn'(1990). Uiteraard 'Meisjes' en een mooie live versie van 'Brussels by night' brengt hem bij zijn laatste nummer 'Zanger zonder meer' zijn bewerking van 'Ordinaire' (1970) een nummer van Robert Charlebois. De bis wordt ingezet met 'Op algemene aanvraag' en deze ronde wordt zonder problemen van 2 nummers naar 5 nummers uitgebreid met op vraag van het publiek 'Twee meisjes' (dit jaar wederom in de top 10 van de Belpop 100) want dat is ook Raymond, pure liefde voor muziek en heel veel respect voor zijn trouwe publiek. Achter hem zijn straffe mannen Cesar Janssens [drums], Wouter Berlaen [bas], Bram Weijters [keybords] & de kompaan en route Rik Aerts [gitaar].

Dit is een aanrader en nog te beleven in een aantal CC's in de buurt. Alle info kan je vinden zijn website.


Op algemene aanvraag - Raymond van het Groenewoud
Op algemene aanvraag - Raymond van het Groenewoud







Yorumlar


bottom of page