top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Perla Batalla - House of Cohen


Perla Batalle voor velen een redelijk onbekende naam tot je zegt dat ze in de jaren 80-90 samenwerkte met Leonard Cohen. Ze zong mee op de plaat 'The Future' en was backing vocal op de tournee 'Field Commander. In 2007 bracht ze de cd 'Bird on a wire' uit met een selecte keuze van nummers van Leonard waaronder 'Bird on the wire', 'So long Marianne', 'Fameus blue raincoat' en een spaanse vertaling van 'Dance me to the end of love' . Deze en al de andere nummers bracht ze tijdens haar huidige concert tour 'House of Cohen' in de Roma in Borgerhout.

Met een zo goed als uitverkochte zaal bracht ze haar ode aan de overleden Leonard Cohen.

Zeer ingetogen en met een minimale bezetting van piano, bas en gitaar/oed.

Tussen de nummers vertelde ze een aantal anekdotes van haar eerste kennismaking tot de jarenlange samenwerking.

Na deze samenwerking werd ze eveneens als solo zangeres zeer gewaardeerd en bracht ze in 1994 haar eerste solo cd 'Perla Batalla'. In 2002 bracht ze 'Discotheca Batalla' uit, genoemd naar de record shop van haar ouders. Met spaanstalige cd gaat ze terug naar de roots. Haar vader was een een Mexicaanse mariacha muzikant.

Tijdens haar optreden komt ze ook op tegen de strenge problematiek van de immigranten in Amerika.

In 2011 volgt dan de cd 'Gracias a la vida' waarin ze Zuid-Amerikaanse nummers bijeen brengt geïnspireerd door Argentinië het geboorteland van haar moeder. Beluister hier het titelnummer.

Meer info over haar werk en optredens vind je op haar website.


Comments


bottom of page