top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Spinvis


Spinvis

Spinvis alias Eric de Jong (1961) bracht in 2002 zijn debuut elpee uit. Op een zolderkamer bijeen geschreven met als opener 'Bagagedrager' een instant hit dewelke nu eveneens vroeg in de set zat. Openen deed hij met 'Icarus' zoals in de radio 1 sessie van begin oktober.

De lijst met prijzen die hij tot nu toe in zijn carrière ontving is imposant evenals zijn samenwerking op vlak van theater, woord, cabaret, koor, tv en film. September dit jaar vond de uitvoering plaats van 'Steigers' dat speciaal ter ere van het 700 jarig bestaan van de Domtoren in Utrecht.

De eigenheid van deze band typeert hen ook. Zo willen ze geen muziek in de zaal als aanloop naar het concert, de titel van hun nieuwe plaat '7.7.9.6.' heeft niet direct een betekenis (is nu toch de URL van spinvis). Het Depot kreeg ook de première van een nieuw uitgewerkte licht show, in een constructie waardoor er een huiskamer gevoel wordt gecreëerd.

Van de nieuwe plaat '7.6.9.6' werden in de set drie nummers gespeeld waarvan 'Soms breekt er een hart, soms blaft er een hond' alvast de mooiste titel heeft. Maar ook klassiekers als 'Astronaut' dat we allemaal kennen in de versie van Lais' het ingetogen 'Aan de oevers van de tijd' en 'Kom terug' om af te sluiten met 'Trein vuur dageraad'. De zo goed als uitverkochte zaal kreeg nog een aantal bis nummers met o.a. het geweldige 'Smalfilm' uit 2002 en 'Oostende'.

Spinvis blijft een veelzijdig en eigenzinnig muzikant met verrassende teksten en muzikale wendingen op tour met Saartje van Camp (cello, toetsen, zang), Merel Junge (viool, eufonium, trombone), Marcel van As (drums, zang) Lucas Oldeman (gitaar, piano, zang), Jan Teerstra (bas, gitaar, zang). Nu nog een aantal concerten in België en dan een hele clubtoer door Nederland. Alle info via de website.

Spinvis

Saartje Van Camp

Spinvis

Lucas Oldeman

Spinvis

Spinvis

Spinvis

Comments


bottom of page