top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

SX Unplugged


SX Unplugged

Het laatste clubconcert van SX vond plaats in het Depot. Hiermee valt ook het doek over deze Kortrijkse formatie die in 2009 werd opgericht rond Stefanie Callebout en Benjamin Desmet. Tijd om nieuwe paden te ontdekken zeggen ze zelf in hun aankondiging. Hun debuut album 'Arche' dateert uit 2012 met het geweldige 'Black Video' en 'Gold' waarmee ze hun plek verdienden binnen de etherische indiepop. In 2016 volgde 'Alphabet' met als uitschieters 'Hurts' en 'Shimona' waarin je ziet hoe sterk ze samen ook waren in de creatie van de visuals video's. Het bracht hen de wereld rond. Hun laatste album 'Eros' dateert van 2018 met het aparte 'Designed/desire' één van mijn favoriete songs.

De aankleding en het belichting van Jan Ceuppens zette het podium in de juiste sfeer.

Het concert begon met 'Pearls' en al direct is het duidelijk dat dit een uniek concert wordt. De krachtige stem en de inleving waarmee ze het zingt brengt ons direct naar 'Gold' uit 2012. Met veel werk van de laatste plaat maar ook met 'Elysian' het laatste officiële SX nummer dat ze samen schreven. Dan in het midden van het concert 'Designed/Desire' in en oosters jasje om dan voluit te gaan naar 'Black Video' en af te sluiten met 'Vision'.

Ken je SX niet van vroeger dan zal je zeker versteld staan van het aantal sterke nummers hier vakkundig live gebracht met op drums Tijl Pyrins (SX), Tom Coghe (Goose) op bass en Tom Pintens (Het zesde metaal, Tamino) op keys en gitaar.

In de bis 'The Future' en één van hun oudere nummers 'Godspeed' dat nooit de plaat haalde maar zeker in deze versie toch een pareltje lijkt te zijn.

En dan is er nog de allerlaatste keer dat ze deze set gaan spelen op MainStage van Dranouter op zaterdag 6 augustus.

SX unplugged concert werd eveneens live in de schouwburg van Kortrijk opgenomen en is integraal te bekijken op Youtube. Later komt er ook nog een fysieke CD en LP van uit. Een mooie afsluiter van een decennium SX.

SX Unplugged

SX Unplugged

SX Unplugged

SX Unplugged

SX Unplugged
SX Unplugged

SX Unplugged





댓글


bottom of page