top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

The bodyguard


The bodyguard

Het verhaal kennen we allemaal van de film. Maar ook het tragische verhaal van Witney Houston zelf heeft velen geraakt. De film dateert van 1992 en de eerste musical versie vond plaats in de UK in december 2012. Maar ook Nederland ging voor de bijl en liep in Utrecht deze musical van september 2015 tot juli 2017!

En nu ook in Vlaanderen gebracht door Music Hall in de vernieuwde zuiderkroon dat 'Studio Zuid' is geworden. Hier wordt het aangeboden als een 'musical dinner show'.

Het is duidelijk dat het succes grotendeels afhangt van de vertolking van het hoofdpersonage Rachel Marron. De Nederlandse-Amerikaanse April Darby is de perfect choice. En niet toevallig speelde ze uiteraard deze hoofdrol in de Nederlandse versie. De zus van Rachel wordt gespeeld door Karoline Leki Kamosi en de rol van Kevin Costner wordt gedragen door Erik Goossens.

De musical kreeg ook hier in Vlaanderen hoge waardering cijfers en terecht. De vertolking van April en ook Leki zijn van een heel hoog niveau, evenals dansers en de backing vocale. Eens het verhaal gestart is loopt het als een trein. Toch een paar minpunten want een zaal is toch iets anders dan het intieme van een theater. De combinatie dinner en musical is toch wat raar als je moet eten met het bord op de schoot. Maar goed de musical zelf maakt gelukkig dit alles goed. Het was ook de eerste musical waarbij men aankondigt dat het toegelaten is om te fotograferen en/of video te maken (uiteraard beide zonder flits) tijdens de ganse voorstelling. De volgende musical zal echter zonder dinner zijn, geef mij maar de intimiteit van een theater, ik eet wel vooraf. Nog te zien tot 31 oktober in Studio Zuid Antwerpen. Alle info via de website.

The bodyguard

The bodyguard

The bodyguard

The bodyguard

The bodyguard

The bodyguard

Commentaires


bottom of page