top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

The Stranglers


The Stranglers

Het is 1977 een drie jaar na de oprichting dat de groep mee in de versnelling zit van de punkbeweging wat hen naast het UK ook internationaal doen doorbreken.

In dat zelfde jaar maakten ze twee albums, 'Rattus Norvegicus', 'No More Heroes'.

Met de titelsong 'No more Heroes' was er een klassieker geboren. Het zou dan duren tot 1982 toen ze met 'Golden Brown' opnieuw een grote hit scoorden, in 1986 gevolgd door 'Always the Sun'. Met wisselend succes en wisselende bandleden en de albums 'Norfolk Coast (2004)' en 'Suite XVI (2006)' kwam er in 2021 hun nieuwe album 'Dark Matters'. De toetsenist Dave Greenfield die grotendeels te horen is op de plaat overleed echter in mei 2020 ten gevolge van covid.

De set werd geopend met 'Toiler on the Sea' van het album 'Black and White' uit 1978 met het zo specifieke geluid dat je direct herkent. Wat verder 'Something Better Change (1977). Met 'The last Men on the Moon' uit hun laatste plaat was het tijd voor wat hits met 'Always the Sun' , 'Golden Brown' en hun cover van 'Walk On By' van Burt Bacharach. De bass lick van 'Peaches' heerlijk! De set werd afgesloten met 'Tank' eveneens van het album 'Black and White'.

Het zou voor de die hard fans dan nog 2 bis rondes duren vooraleer de avond werd afgesloten met 'No more Heroes'. Punk 2.0 is alive and kicking. Nu even rust maar vanaf maart volgend jaar wederom op tour in Spanje en Frankrijk. Alle info op hun website.

The Stranglers

The Stranglers
The Stranglers

The Stranglers

The Stranglers
The Stranglers

The Stranglers

The Stranglers

The Stranglers








Comments


bottom of page