top of page
  • Foto van schrijverRik Beirinckx

Villagers


In 2010 debuteert de Ierse singer-songwriter Conor O’Brien met de plaat 'Becoming a Jackal'. De ietwat donkere sound van dit eerste werk is in de loop der jaren gegroeid naar sterker onderbouwde nummers. Op zijn recente plaat van 2018, ' The Art of Pretending to Swim' geven de electronica en de meer orkestrale aanpak een veel groter geluid.

In Het Depot werd dit voor een goed gevulde zaal voor mij alvast één van de uitschieters van het najaar. Elke song is telkens mooi opgebouwd. Conor zelf op gitaar en trompet wordt ondersteund door drums en bas en twee toetsenisten.

Je voelt ook hoe hij telkens zijn ziel bloot legt met zijn breekbare stem. Er is veel ruimte om te musiceren. Na de openers 'Did you know' en 'Memoir' kwam het wondermooie 'Everything I am is yours' om wat later naar een muzikaal hoogtepunt te gaan met 'A Trick of the Light'.

Veel van zijn nummers hebben een romantische inslag waaronder ook het eerste bisnummer 'Fool' dat hij solo op piano bracht. Afsluiten deed hij met 'Courage'. Dit was het laatste concert in hun tour. Ze spelen in december nog een aantal concerten in hun habitat in Dublin. Alle info vind je op hun website.


Commentaires


bottom of page